Sole à la meunière, gebakken tongfilet
Hoofdgerechten Vis

Sole à la meunière, gebakken tongfilet

Sole à la meunière, gebakken tongfilet
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
8 min
Totale tijd
13 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 280 kcal
Ingrediënten
  • 4 st sliptongfilets
  • 2 el bloem
  • 30 gr boter
  • zout, peper
  • 1 el olijfolie
  • gehakte peterselie
  • 1 st citroen
Instructies
  1. Doe de bloem in een bord. Zout en peper de tongfilets. Wentel ze door de bloem. Klop het teveel aan bloem van de filets.

  2. Zet een koekenpan op het vuur en verhit 10 gr. boter en 1 el olijfolie. Leg de filets in de pan en bak aan beide zijden ongeveer 3 minuten. Voeg de rest van de boter toe. Snijd de citroen door middel en knijp de citroen uit boven de pan.

    Sole à la meunière, gebakken tongfilet
  3. Verdeel over de borden. Lepel wat van de boter over de filets. Garneer met de peterselie. 
    Ik serverde er gebakken aardappeltjes en sugar snaps bij

    Sole à la meunière, gebakken tongfilet

Loading

Facebook Comments