- 200 gr rundergehakt
- ½ st ui
- ½ st paprika diverse kleuren
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 200 ml passata
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl chilipoeder
- ¼ tl knoflookpoeder
- zout
- 100 gr rijst
- 1 st lente ui
- 1 el olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.
-
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
-
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, paprika en het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
-
Voeg de tomatenblokjes, passata en de specerijen toe.
-
Roer alles goed door elkaar. Proef en voeg zonodig wat zout toe.
-
Voeg de gekookte rijst toe en meng het geheel door elkaar.
Verdeel over de borden en garneer met de lente ui.