Dit Spaanse gerecht bevat alles: pasta met alle heerlijke smaken, een heerlijke tomatensaus, Spaanse chorizo dat het een rijke smaak geeft.
- 150 gr macaroni
- 100 gr chorizo in stukjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- ½ st rode paprika in blokjes gesneden
- ½ st ui gesnipperd
- 1 st kleine prei in halve ringen gesneden
- ½ tl suiker
- 1 st laurierblad
- 1 tl gedroogde basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
- geraspte kaas
- 1 teen knoflook of 1 tl knoflookpuree
- olijfolie
- zout, peper
-
Verhit 1 el olijfolie in een hapjespan en bak op niet te hoog vuur en bak de knoflook, ui, prei en paprika.
-
Zodra de groenten een beetje kleur hebben voeg dan de tomatenblokjes, laurierblad, suiker en een snufje zout toe. Roer goed door elkaar. Doe de deksel op de man en laat op niet te hoog vuur 20-25 minuten sudderen.
-
Bak ondertussen de stukjes chorizo in een klein beetje olie.
-
Haal het laurierblaadje uit de pan. Doe de saus in een blender of keukenmachine en maal fijn.
-
Zet een pan met water op. Voeg wat zout toe en kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de oven voor op 180℃.
-
Doe de saus vanuit de blender terug in de pan. Voeg de chorizo en de macaroni toe en meng goed door elkaar samen met de gedroogde kruiden..
-
Schep de inhoud van de pan in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal in de oven en laat de kaas gratineren. Ongeveer 15 minuten.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.
Comer bien