Spaanse mosselen
Hoofdgerechten Schaaldieren

Spaanse mosselen

Spaanse mosselen
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen
  • 100 gr chorizo
  • 1 st ui
  • 1/2 st rode paprika
  • 1 teen knoflook
  • 3 st tomaten
  • 25 cl witte wijn
Instructies
  1. Doe minimaal eem half uur voor gebruik de mosselen in een bak gezouten water.

  2. Haal het vel van de chorizo en snijd over de lengte in vieren. Snijd dan plakjes van ongeveer 4 mm. dikte. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in blokjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in blokjes.

  3. Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en doe er de chorizo in zonder toevoeging van olie of boter. Zodra de chorizo zijn olie heeft afgegeven fruit je de ui in deze olie. Voeg dan de paprika en de knoflook toe en laat deze even rustig meebakken. Zodra de paprika een beetje zacht begint te worden doe er dan de tomaten bij.

  4. Zet het vuur wat hoger en doe de mosselen erbij in de pan en giet er de wijn bij. Sluit de pan af met een deksel en laat een minuut of 5 koken. Kijk dan of de mosselen al open staan. Zodra dit hetgeval is schep dan alles goed om en laat nog een minuutje verder koken.

  5. Zet de pan op tafel en serveer. Geef er stokbrood, knoflooksaus en cocktailsaus bij. Wil je dit met kinderen eten en geen alcohol gebruiken, er is prima witte wijn zonder alcohol verkrijgbaar.

Loading

Facebook Comments