- 600 gr hamlappen
- 1 st ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 st rode paprika’s
- 1 st groene paprika
- 1 st aubergine
- olijfolie
- 150 ge chorizo
- 1 tl paprikapoeder
- 1 st runderbouillonblokje
- 400 gr tomaten
- 1 tl suiker
- 300 gr rijst
- 1 tl kurkuma
- zout, peper
-
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten snijd in gelijkmatige blokjes. Verwijder het kontje van de aubergine en snijd in dezelfde grootte als de paprika. Snijd de hamlappen in blokjes van dezelfde grote als de paprika.
-
Verhit olie in een pan. Bak de hamlappen circa 5 minuten totdat deze goudbruin zijn. Snijd de chorizo in blokjes. Voeg de ui, de helft van de knoflook, de chorizo en de paprikapoeder toe en laat circa 2 minuten meebakken. Blijf regelmatig roeren.
-
Voeg de paprika en de aubergine toe en bak circa 2 minuten mee. Blijf roeren. Blus dit af met 200 ml water, voeg een runderbouillonblokje toe en breng het aan de kook. Snijd de tomaten in blokjes, verwijder het kroontje. Als het bouillonblokje is opgelost, voeg je de tomaten toe.
-
Breng op smaak met suiker, zout en peper.Laat het geheel 30 min lang met de deksel op de pan op middelmatig vuur stoven.
-
Verhit een scheut olie in een kookpan. Fruit hierin de kurkuma en de andere 2 tenen knoflook. Voeg de rijst toe. Verhit even goed. Blus af met water tot de rijst net onder water staat. Laat in circa 15 minuten gaar koken.
-
Verdeel de rijst over de borden. Schep de stoof er royaal over.