- 125 gr mosselen uit de diepvries
- 100 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt (vers of diepvries)
- 150 gr spaghetti
- 2 el olijfolie
- 1 st kleine ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 1 steel bleekselderij fijn gesneden
- ½ st winterwortel geraspt
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 st laurierblad
- 1 kl kippenbouillonpoeder
- 75 ml witte wijn
- 1 blik gepelde tomaten (400 gr)
- 1 el tomatenpuree
- zout en chilipoeder
- (gedroogde) peterselie voor garnering
-
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit deze een halve minuut mee. Voeg dan de wortel en de bleekselderij toe.
-
Zet de warmtebron lager. Voeg de tijm, de rozemarijn, laurierblad en de bouillonpoeder. Meng goed door elkaar. Doe het deksel op de pan en laat 5-8 minuten zachtjes stoven. Roer geregeld door.
-
Blus af met de wijn en voeg de inhoud van de blik tomaten toe samen met de tomatenpuree. Voeg wat zout en chilipoeder toe. Laat een minuut of 5 zachtjes doorkoken.
-
Voeg de garnalen en de mosselen toe. Doe het deksel weer op de pan en laat zachtjes pruttelen.
-
Kook intussen de spaghetti in gezouten water volgend aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en meng deze door de saus. Proef en breng verder op smaak met wat zout en chilipeper. Mocht de saus wat de dik zijn voeg dan een beetje water toe.
Verdeel over de borden. Garneer met wat (gedroogde) peterselie.