- 350 gr spaghetti
- 500 gr gehakt hoh
- 2 st eigeel
- 40 cl passata
- 1 st grote ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 el fijn gesneden bieslook
- 2 el oregano
- zout, peper
- wat blaadjes basilicum
-
Snipper de ui. Pel de knoflooktenen en snipper ze fijn.
Meng in een kom het gehakt, de ui, de helft van de knoflook, de bieslook en wat zout en peper. Meng goed door elkaar. Vorm van het mengsel 20 gehaktballetjes. Leg ze op een bord en dek af met huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast. -
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes om en om.
Voeg de passata, de rest van de knoflook, de oregano en wat zout en peper toe.Dek de pan af met een deksel, temper de warmtebron en laat 15 minuten sudderen.
-
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Verdeel de pasta en de gehaktballetjes over de borden. Giet de saus erover.
Garneer met wat blaadjes basilicum.