Spaghetti met zeevruchten
Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Spaghetti met zeevruchten

Spaghetti met zeevruchten
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 549 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr spaghetti
  • 500 gr zeevruchten (diepvries)
  • 150 gr doperwten (diepvries of blik)
  • 2 el crème fraîche
  • 50 gr parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 st sjalotjes (gesnipperd)
  • 1 teen knoflook (gesnipperd)
  • 10 cl witte wijn
  • 25 gr boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 handje basilicum (fijn gesneden)
  • zout, peper
Instructies
  1. Laat de zeevruchten en eventueel de dopperwten ontdooien in een zeef.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Giet af en doe de spaghetti terug in de pan. Roer er de olijfolie doorheen. Dit voorkomt het plakken van de spaghetti.

  3. Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de witte wijn en de crème fraîche toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de zeevruchten toe. Laat 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti en de doperwten toe.

  4. Verdeel over de borden en strooi er de parmezaanse kaas over. Garneer met de basilicum.

Loading

Facebook Comments

2 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.