- 300 gr spaghetti
- 500 gr zeevruchten (diepvries)
- 150 gr doperwten (diepvries of blik)
- 2 el crème fraîche
- 50 gr parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 st sjalotjes (gesnipperd)
- 1 teen knoflook (gesnipperd)
- 10 cl witte wijn
- 25 gr boter
- 2 el olijfolie
- 1 handje basilicum (fijn gesneden)
- zout, peper
-
Laat de zeevruchten en eventueel de dopperwten ontdooien in een zeef.
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout. Giet af en doe de spaghetti terug in de pan. Roer er de olijfolie doorheen. Dit voorkomt het plakken van de spaghetti.
-
Verwarm de boter in een koekenpan. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en fruit deze tot de sjalotten glazig zijn. Voeg de witte wijn en de crème fraîche toe. Laat dit 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de zeevruchten toe. Laat 1 minuut meekoken en voeg dan de spaghetti en de doperwten toe.
-
Verdeel over de borden en strooi er de parmezaanse kaas over. Garneer met de basilicum.
Waar is het recept van SPAGHETTI MET ZEEVRUCHTEN gebleven…?
Het recept is er nog steeds hoor. http://www.fijne-recepten.nl/hoofdgerechten/spaghetti-met-zeevruchten/