- 16 st Sint Jacobsmosselen
- 20 st grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 300 gr spaghetti
- 8 st kerstomaatjes
- 50 gr boter
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 bosje peterselie
- olijfolie
- zout, peper
-
Haal de velletjes van de knoflook tenen. Was de peterselie. Hou wat peterselie achter voor de garnering. Doe de boter, de knoflook en de peterselie in een mengbeker en maal fijn met een staafmixer, of doe dit met de keukenmachine.
-
Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Bak de St. Jacobsschelpen en de garnalen in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met wat zout en peper. bak de gehalveerde kerstomaatjes even mee. Haal alles uit de pan en bewaar op een bord. Dek het bord af met aluminiumfolie. -
Giet de spaghetti af en doe in de koekenpan waar de garnalen e.d. in hebben gezeten. Voeg de knoflookboter toe en laat deze smelten. Meng goed door de spaghetti. Voeg op het laatst nog evn de inhoud van het bord toe. Laat nog even mee verwarmen.
-
Verdeel over vier borden, garneer met de achter gehouden peterselie en eet smakelijk.