Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus
Hoofdgerechten Ovengerecht Vlees

Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus

Spareribs met hartig-zoete barbecuesaus
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 2 racks spareribs
  • cajunkruiden
  • zout, versgemalen peper
Voor de barbecuesaus
  • 2,5 dl tomatenketchup
  • 150 gr bruine suiker
  • 1,2 dl droge sherry
  • 2 el fijngehakte gember
  • 3 teentjes knoflook geperst
  • 1 el dyonmosterd
  • 1,2 dl sojasaus
  • 3 el worcestersaus
  • 2 el honing
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een grote braadslede met aluminiumfolie, Bespuit met wat olie of bakspray. Wrijf de spareribs royaal in met cajunkruiden, zout en versgemalen peper, doe ze in de braadslee en bak ze 1 uur in de oven. Keer ze na 30 minuten om.

  2. Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en houd die apart, Neem de spareribs uit de oven en leg ze in de slowcooker. Schenk de saus erover en doe het deksel erop. Zet de cooker op stand laag; stel de timer in op 8 uur.

    Gebruik de saus als dip. Serveer er frites bij of een groene salade.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.