- 1250 gr varkenskrabbetjes
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 4 el vloeibare honing
- 3 el sojasaus
- 3 el ketchup
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 1/2 dl griekse yoghurt
- 2 st lenteuitjes in ringetjes gesneden
- 2 el fijngesneden munt
-
Breng ruim water aan de kook en leg de varkenskrabbetjes erin en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
-
Meng de knoflook, honing, sojasaus, ketchup en het chilipoeder in een wijde schaal. Laat de krabbetjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de honingmarinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de varkenskrabbetjes in de ingevette braadslee en bak ze in het midden van de oven, op het rooster, in ongeveer 35 minuten goudbruin.
Bedruip ze regelmatig met de marinade en keer de varkenskrabbetjes halverwege.
-
Roer de yoghurt, lente-ui en munt door elkaar en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
-
Serveer de spareribs met de yoghurtdip!
-
Lekker met frites en een mooie frisse salade.