- 400 gr spareribs
- zout, peper
- 150 ml appelsap
- 150 ml BBQ saus
-
Verwarm de oven voor op 175°. (boven en onder warmte)
Verwijder het witte membraam aan de binnenzijde. Dit die je door op een hoek een stukje los te peuteren. Pak dit vast met een velletje keukenpapier en trek het er dan af, of vraag het aan de slager om het te doen.
-
Leg de ribs in een passende ovenschaal. Giet de appelsap over de ribs.
-
Strooi zout en peper over de onder en bovenzijde van de ribs. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal in de oven en bak de ribs gedurende 2 uur.
-
Haal de folie van de ribs en bestrijk ze aan beide zijden met bbq saus
-
Plaats de schaal opnieuw in de oven en bak nog eens 45 minuten.
Zet de grill op de hoogste stand.
-
Bestrijk de ribs nogmaals met bbq saus.
Zet de ribs nog een paar minuten onder de grill. Mijn grill gaat tot 300° en toen was 2 minuten genoeg.