- 2 st eendenborstfilets
- 2 st goudreinettes
- 1 grote ui
- 4 st spiezen
- 1 el provencaalse kruiden
- 2 el honing
- 5 cl appelazijn
- 5 cl calvados of cognac
- zout, peper en olijfolie
-
Pel de ui en snij hem in 8 stukken. Schil de appels en snij elke appel in 8 stukken. Snijd het klokhuis eruit. Snij de eendenborstfilets elk in 8 stukken.
-
Rijg afwisseld, ui, appel en eendenborst aan de spiezen. Bestrooi de spiezen met de provencaalse kruiden en giet er een beetje olijfolie over. Laat zo een half uurtje marineren.
-
Verhit een grote koekenpan en bak de spiezen aan alle kanten. Flambeer met de armagnac of cognac. Breng op smaak met zout en peper. Giet de honing over de spiezen en zet het vuur lager.
-
Leg de spiezen op een serveerschaal. Deglseer met de appelazijn. Schraap met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem van de pan. Giet de saus over de spiezen.
-
Serveer met gebakken aardappels of met frites.