Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta

Sriracha kip met noedels en broccoli

Sriracha kip met noedels en broccoli
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 80 ml sojasaus
  • el honing
  • ½ el sriracha-saus of chilisaus
  • ½ el citroenrasp
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ stronk broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el gember geraspt
  • 1 st lente ui
  • 1 kl gedroogde peterselie.
  • 100 gr noedels
  • 2 st citroenschijfjes
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de roosjes van de broccolistronk. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember en de citroenschil. Snijd de kippendij in blokjes. Snijd de lente ui in ringetjes.

  2. Kook de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli niet helemaal gaar. De broccoli wordt nog mee gebakken.

    Maak de saus. Meng in een kommetje de sojasaus, honing, sriracha-saus en de citroenrasp.

  3. Bestrooi de kip met zout en peper.

    Verhit in een koekenpan de olie. Bak de blokjes kip aan alle kanten aan gedurende 6 tot 8 minuten.

  4. Voeg de broccoli toe en bak deze even mee. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze een minuutje mee.

  5. Voeg de saus toe en roer door elkaar en breng aan de kook zodat de saus wat kan inkoken.

  6. Voeg de noedels toe aan de pan en meng goed door elkaar. Voeg de lente ui en peterselie toe.

    Verdeel het gerecht over de borden en geef er een schijfje citroen bij.

Loading

Facebook Comments