- 1 st steak haché
- 1 st ui
- 50 gr geraspte emmentaler kaas
- 1 tl mosterd
- olijfolie
- boter
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de ui doormidden. Je hebt maar een halve nodig. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm de oven voor op de grillstand op 240 graden. Kun je geen kant en klare steak vinden bij de slager, koop dan rundergehakt en vorm deze zelf.
-
Verhit 2 koekenpannen met elk een scheutje olie en een klontje boter. Bak de uien zachtjes. Strooi zout en peper over de steak en bak deze rustig om en om naar de door jou gewenste gaarheid.
-
Leg de gebakken uien op een ovenplaatje of ovenschaal. Leg hier de steak op. Schep hier de mosterd op.
-
Verdeel de kaas over de steak en leg hier nog een klontje boter op. Zet het gerecht in het midden van de oven en laat 3 minuten gratineren.
-
Haal het gerecht uit de oven en schep op het bord. Geef er een paar kerstomaatjes bij.