- 500 gr hertenstoofvlees in grove stukken gesneden
- 1 st ui grof gesnipperd
- 25 gr boter
- 0,5 ltr wil- od runderbouillon
- 1 glas rode wijn
- 2 st laurierblaadjes
- 1 st kruidnagel
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 100 gr.
-
Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees aan alle kanten aan. Voeg op het laatst de ui toe en laat meebakken totdat deze glazig zie. Voeg de bouillon en de wijn toe. Steek de kruidnagel in een laurierblad. Voeg deze toe. Voeg wat zout en peper toe.
-
Plaats de braadpan in de oven en laat deze zeker 3 uur stoven met deksel op de pan. Heb je geen oven zet hem dan op het kleinste pit op zo laag mogelijk vuur.
Heb je een slowcooker zet hem dan minimaal 8 uur op low. -
Verdeel over de borden en geef er bv rodekool met aardappelpuree bij. Ik gaf er kastanjechampignons en aardappelpuree bij.