Stoofpotje van hertenvlees
Hoofdgerechten Wild

Stoofpotje van hertenvlees

Stoofpotje van hertenvlees
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
3 uur
Totale tijd
3 uur 10 min
 
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr hertenstoofvlees in grove stukken gesneden
  • 1 st ui grof gesnipperd
  • 25 gr boter
  • 0,5 ltr wil- od runderbouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 2 st laurierblaadjes
  • 1 st kruidnagel
  • zout, peper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 100 gr.

  2. Verhit de boter in een braadpan. Braad het vlees aan alle kanten aan. Voeg op het laatst de ui toe en laat meebakken totdat deze glazig zie.  Voeg de bouillon en de wijn toe. Steek de kruidnagel in een laurierblad. Voeg deze toe. Voeg wat zout en peper toe.

  3. Plaats de braadpan in de oven en laat deze zeker 3 uur stoven met deksel op de pan. Heb je geen oven zet hem dan op het kleinste pit op zo laag mogelijk vuur. 
    Heb je een slowcooker  zet hem dan minimaal 8 uur op low.

  4. Verdeel over de borden en geef er bv rodekool met aardappelpuree bij. Ik gaf er kastanjechampignons en aardappelpuree bij.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.