- 250 gr tagliatelle
- ½ st chorizo
- ½ st rode paprika
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 125 gr champignons
- ½ st courgette
- olijfolie
- 1 el bieslook
- 1 kl oregano
- 10 cl witte wijn
- zout, peper
- parmezaanse kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd deze in reepjes. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd deze in plakjes. Snijd de bieslook fijn. Haal het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes.
Bak in een droge koekenpan de chorizoblokjes zodat deze zijn olie los laat. Haal de blokjes uit pan en laat deze uitlekken op een velletje keukenpapier.
-
Doe 1 el. olie bij de chorizo-olie en fruit hierin de ui. Doe daar dan de reepjes paprika bij en laat een paar minuten mee fruiten.
-
Voeg de courgette, de champignons, de knoflook, de bieslook en de oregano toe en bak deze mee. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Voeg de tomatenblokjes en de wijn toe en laat tot de helft inkoken.
Kook de tagliatelle volgens aanwijzing op de verpakking.
Voeg de chorizostukjes aan de saus toe.
-
Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep de saus erover. Snijd wat krullen van de parmezaanse kaas. Garneer de borden met de krullen.