- 1/4 st chorizoworst
- 1 st ui
- 1/2 st rode paprika
- 150 gr kipfilet
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1 glas water
- 1 tl kalfsbouillonpoeder
- 150 gr tagliatelle
- olijfolie
- zout
-
Zet alle ingredienten klaar. Snipper de ui en de knoflook. Smijd de paprika in repen en vervolgens in blokjes. Haal het velletje van de chorizo en snijd deze in blokjes.Snijd de kipfilet in blokjes.
-
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de knoflook en de paprika toe.
-
Voeg de kipblokjes toe en bak deze mee, roer regelmatig zodat de kip aan alle kanten aangebakken wordt.
-
Voeg de chorizostukjes toe. Laat even meebakken zodat deze hun smaak kunnen afgeven.
-
Roer goed door zodat de vrij gekomen olie uit de chorizo goed gemengd worden met de rest. Voeg de komijnpoeder, cayennepoeder en het bouillonpoeder toe met een flinke scheut water. Zet de warmtebron wat lager. Doe de deksel op de pan en laat rustig een minuut of 20 stoven.
-
Kook intussen de tagliatelle in ruim water met zout volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, doe deze terug in de pan. Giet er een scheutje olijfolie bij en roer door. Dit is om te voorkomen dat de pasta aan elkaar gaat plakken.
-
Verdeel de pasta over de borden en schep er het vleesmengsel overheen.