Tartaar van zalm en avocado
- 2 st zalmfilets zonder vel
- 2 st rijpe avocado’s
- limoensap
- 1 st sjalot
- 1 el gehakte peterselie
- zout
- piment d’espelette
- 1 el olijfolie
- 6 st kerstomaatjes
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel en snipper de sjalot. Hak de peterselie fijn. Ontvel, indien nodig, de zalm en snijd in blokjes. Snijd de avocado over de lengte in tot op de pit. Draai de bijde helften tegen elkaar in. Haal de pit eruit. Ontvel de avocado en snijd in blokjes,
-
Doe de sjalot, zalm en avocade in een schaal en besprenkel met linmoensap. Het sap voorkomt verkleuring van de avocado wn geeft een lichte garing aan de zalm (ceviche garen). Breng op smaak met wat zout en piment despelete en de olijfolie. Voeg de peterselie toe en meng het geheel goed door elkaar. Zet tot gebruik weg in de koelkast.
-
Snijd de tomaatjes doormidden. Verdeel de salade over de borden. Garneer met de halve tomaatjes.