- 1 kg aardappelen vastkokend
- 300 gr gerookt spek
- 2 st uien
- 40 cl kookroom
- 240 gr reblochon
- 1 teentje knoflook
- 20 gr boter
- zout
- peper
-
Schil de aardappelen en kook deze voor 3/4 gaar in water met wat zout. Stop het kookproces door ze snel onder de kraan even af te spoelen. Snijd het spek in blokjes. Pel en snipper de ui.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verwarm de koekenpan met de boter en fruit de ui en spekblokjes. Haal uit de pan en bwaar op een bordje. Snijd de aardappelen in plakjes. Snijd de kaas overdwars door midden. Snijd deze ook nog vertikaal een keer doormidden zodat je 4 halve maantjes krijgt.
-
Pel de knoflookteen. Prik deze aan een vork en wrijf deze door de ovenschaal. Bedek de bodem van de schaal met een laagje aardappel. Leg daar een laag met de spekblokjes en dui op. Sluit af met weer een laag aardappel.
-
Strooi er wat zout en peper over en verdeel de room over het gerecht.
Leg de 4 stukken reblochon erop met de korstkant naar boven. Zet de ovenschotel 20 minuten in de oven. Zet dan de oven op de grillstand en gril nog 4 à 5 minuten. -
Verdeel over de borden en serveer met sla.