- 400 gr kippengehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 tl Sambal Oelek
- 1 tl gember pasta
- 1 tl sojasaus
- 1 tl uienpoeder
- 2 el olie
- 1 kopje rijst
- 12 st peultjes
- 1 el gesneden lente-ui
- 1 teentje knoflook
- ½ tl geraspte gember
- ½ tl Sambal Oelek
- 2 el pindakaas
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl honing
- 1 tl sojasaus
- 1 tl limoensap
- 1 el Penang Curry Pasta
- 1 kl olie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de teentjes knoflook. Snij de lente ui in smalle ringetjes.
Zet een pannetje water op om straks de peultjes in te garen.
-
Meng in een kom het gehakt met gemberpasta, de helft van de knoflook, sambal, sojasaus en uienpoeder. Verdeel in 12 porties en rol er balletjes van. Zet in de koelkast om wat op te stijven.
-
Zet een steelpannetje op met een scheutje arachideolie of zonnebloemolie. Fruit de rest van de knoflook, sambal en de geraspte gember.
-
Voeg de kokosmelk toe en roer goed door.
-
Voeg de pindakaas toe en roer tot deze gesmolten is. Voeg dan de currypasta, honing, sojasaus en het limoensap toe. Meng goed door elkaar en haal het dan van het vuur.
-
Verhit de olie in een hapjespan en braad de gehaktballetjes rondom.
Terwijl de gehaktballetjes staan te garen kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Kook de peultjes tot ze beetgaar zijn.
Verdeel de rijst over de borden. Verdeel de gehaktballetjes en de saté-curry saus over de rijst. Geef er de peultjes bij en garneer met de lente-ui.