- 2 st grote tomaten
- 30 gr chorizo
- 30 gr ham
- 1 st ei
- 1 teentje knoflook
- paneermeel
- zout, peper
- 4 el tomatensaus
-
Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 200° boven en onder warmte of 180° hete lucht. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Verwijder het vel van de chorizo en snijd samen met de ham in kleine stukjes.
-
Snijd de bovenkant van de tomaten. Hol de tomaten uit m.b.v. een lepel. Zet de tomaten onderste boven op twee vellen keukenpapier zodat ze kunnen uitlekken.
-
Men in een kom de inhoud van de tomaten, ham, chorizo, knoflook, ei, zout en peper. Meng door elkaar. Voeg wat paneermeel toe zodat het geheel minder vochtig wordt. Meng de helft van de peterselie door het mengsel.
-
Vul de tomaten met het mengsel. Schep de tomatensaus in een ovenschaal. Zet hier de tomaten in.
-
Plaats het kapje van de tomaten op de tomaten. Zet de schaal in de oven en bak 25 minuten. Haal de schaal uit de oven. Verdeel de tomaten over de borden en schap de tomatensaus erbij, Garneer met de rest van de peterselie.