- 1 st prei
- 2 st vleestomaten
- 2 st winterwortel
- 1 st courgette
- 1½ liter water
- 2 st bouillonblokjes
- zout, 4 seizoenen peper
- peterselie ter garnering
- Geraspte Parmezaanse kaas ter garnering
-
Schil de wortelen en snijd deze in stukjes. Doe in een ruime pan
-
Was de courgette, snijd de uiteinden eraf en snij in blokjes. Doe bij de wortel in de pan.
-
Snij de prei in de lengte doormidden en was goed onder koud stromend water. Snijd het kontje ervan af. Snij de prei in halve ringetjes. Doe in de pan.
-
Was de tomaten en snijd deze in blokjes en doe ook in de pan.
-
Voeg 1½ liter water en de bouillonblokjes toe met wat zout en 4 seizoenen peper. Breng aan de kook en laat dan 30 minuten zachtjes koken. Pureer met de staafmixer. Proef en breng verder op smaak net zout en/of peper.
-
Schenk de soep in kommen en garneer met peterselie en Parmezaanse kaas.
Geef er eventueel stokbrood bij.