- 500 gr spaghetti
- 4 teentjes knoflook in plakjes
- 1/4 tl gedroogde chilivlokken
- 20 st middelgrote garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 6 st tomaten fijngesneden
- 2 el gehakte peterselie
- 1 el olijfolie extra vierge
-
Kook de pasta in een grote pan met kokend water en een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de pasta vervolgens af en bewaar een kopje van het kook vocht. Doe de pasta terug in de pan.
-
Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en chili vlokken toe. Bak dit voor ongeveer 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak deze mee gedurende 2 tot 3 minuten of tot ze roze en gaar zijn. Nu mogen de tomaten blokjes en kopje kook vocht er bij. Kook gedurende 2 minuten of totdat het gerecht goed verwarmd is. Breng op smaak met zout en vers gemalen peper. Strooi de verse peterselie er over. Doe nu de pasta in een mooie grote schaal en serveer het tomaat/garnaal mengsel erover.