- 4 st tomaten
- 2 st rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 blikje van 160gr. tonijn naturel
- 8 st zwarte olijven
- 200 gr feta
- 1/2 bosje bieslook
- olijfolie
- witte wijn azijn
- peper, zout
-
Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Snijd de tomaten in plakjes. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
-
Meng in een kom 2 eetlepels wijnazijn met 5 eetlepels olijfolie. Doe er een snufje zout en peper bij. Meng goed door elkaar. Snijd de feta in dobbelsteentjes. Ontpit zonodig de olijven.
-
Meng in een platte schaal, de plakjes tomaat, de uienringen, de knoflook, de tonijn, de feta en de olijven. Sprenkel de viaigrette erover en strooi de fijn gesneden bieslook erover.
-
Zet tot gebruik weg in de koelkast. Serveer met toast of stokbrood.