- 8 st pruimtomaten in kwarten gesneden
- 1 st winterwortel in blokjes gesneden
- 1 st ui gesnipperd
- 1 kl verse tijmblaadjes
- 3 teentjes knoflook gesnipperd
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr.)
- 2 st groentebouillonblokjes
- 1 el rode pesto
- 750 ml water
- 2 el olijfolie
- peper, zout
- kookroom
- basilicum fijn gesneden of gedroogde
-
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui en wortel gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg op het laatst de knoflook toe.
-
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee onder voortdurend roeren zodat deze niet aanbrandt. Voeg de tijm toe en laat deze ook even meebakken.
-
Voeg de tomaten toe en laat deze een minuutje meebakken.
-
Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat deze met de deksel op de pan een minuut of 12 zachtjes koken.
-
Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en/of zout. Roer er de pesto door.
Serveer in kommen. Garneer met een scheutje kookroom en wat basilicum.