Tong Messaline is een heerlijk Frans gerecht met (slip)tong, mosselen en champignons. Het geheel in een tomatensaus.
- 2 st (slip)tong zonder vel en schoongemaakt
- 200 gr champignons in plakjes gesneden
- 10 st gekookte mosselen
- 3 el boter
- 1 el olijfolie
- 200 ml tomatenblokjes of passata uit blik of pot
- zout, peper
- peterselie gesneden ter garnering
-
Verhit in een koekenpan de olijfolie en 1 el boter en bak de champignons tot ze een mooi kleurtje hebben. Strooi er tijdens het bakken wat zout en peper over. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Strooi wat zout en peper aan beiden zijden van de vis. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de vis aan beiden zijden. De tijd is afhankelijk van de dikte van de vis. Ik bakte ze 4 minuten per zijde. Haal uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Verwarm ondertussen de mosselen. Ik warmde de mosselen op in een stoommandje gedurende 5 minuten. Heb je geen stoommandje warm ze dan op in een pannetje met wat heet water.
-
Giet de tomatenblokjes of de passata in de koekenpan en laat deze zo'n 10 minuten inkoken.
-
Maak de borden op. Als eerste een laagje tomatensaus. Daarop de champignons, dan de vis en leg er de mosselen rondom heen. Garneer met de peterselie.
Eet smakelijk.