Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren

Valenciaanse Paella

Valenciaanse Paella
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Spaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr chorizo in stukjes gesneden
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
  • 2 st kippen drumsticks
  • 100 gr paella rijst
  • 2 el olijfolie
  • 500 ml kippenbouillon
  • 125 gr (diepvries) doperwten
  • 125 gr zeevruchten ontdooid
Instructies
  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de drumsticks rondom bruin.

  2. Voeg de chorizoblokjes toe en laat deze even meebakken. Voeg de ui en knoflook toe en laat deze ook even meebakken.

  3. Voeg de bouillon toe met de rijst. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo'n 10 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg de doperwten en de zeevruchten toe en laat nog 3-4 minuten zachtjes doorwarmen

  5. Roer het geheel nog even goed door elkaar.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.