Dit smaakvolle Duitse schnitzel gerecht bevat zacht varkensvlees gebakken samen met ui en paprikareepjes in een volle romige saus.
- 2 st gepaneerde varkensschnitzel
- 3 st halve paprika's 3 kleuren in reepjes gesneden
- 1 st kleine ui in halve ringen gesneden
- 1 teentje knoflook gesnipperd of 1 tl. knoflookpuree
- 3 el olijfolie
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl chili vlokken
- zout, peper
- 50 ml groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 1 st flinke tomaat in blokjes gesneden
- 50 gr geraspte kaas bv. Goudse
-
Verhit 2 el olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de schnitzels aan beide kanten gedurende 5 minuten per zijde. Haal uit de pan en bestrooi met wat zout en peper.
-
Voeg de resterende lepel olie toe aan de pan en voeg de ui, knoflook, de paprika reepjes, oregano en de chilivlokken toe. Laat 8 – 10 minuten zachtjes bakken tot de groenten zacht beginnen te worden.
-
Deglaceer de pan met de bouillon. Voeg dan de kookroom toe. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de tomatenblokjes toe. Breng zachtjes aan de kook.
-
Leg de schnitzels terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken tot de schnitzels gaar zijn. Dit hangt af van de dikte van de schnitzels. Bij mij was dat 15 minuten. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en/of peper.
Verdeel over de borden en strooi er de kaas over.