- 700 gr varkenshaas
- 1 el olijolie
- 350 gr ananas
- 1 st ui
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 20 cl appelazijn
- 5 cl balsamicoazijn
- 2 tl suiker
- 1 el olijfolie
-
Snijd de anasas in kleine stukjes.
-
Snipper de ui, sjalot en de knoflook. Doe de olijolie in de pan. Voeg ui, sjalot en knoflook toe. Als de ui glazig is voeg dan de ananas en suiker toe.
Laat gedurende 45 minuten op middelhoog vuur koken. -
Bestrooi de varkenshaas met zout en wat peper.
Verhit in een koekenpan de olijfolie. Braad de varkenhaas aan alle zijden aan. -
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Leg de varkenshaas in een ovenschaal met een beetje vocht van de chutney.
Schuif de ovenschaal in de oven Controleer na 10 minuten de gaarheid. Gaar eventueel wat langer. Het beste is om een kernthermometer te gebruiken. De kern van de varkenshaas moet zo’n 65 graden zijn. -
Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel over de borden samen met de chutney.
-
Serveer er rijst of aardappelpuree bij.