Groenten Hoofdgerechten Saus Vlees

Varkenshaas geflambeerd met cognac

Varkenshaas geflambeerd met cognac
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas
  • 5 cl cognac
  • 125 ml kookroom
  • 160 gr champignons
  • 2 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de medaillons van de varkenshaas, 2 à 3 cm dik.

    Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd het harde deel van het steeltje en snijd in stukken.

  2. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de champignons. Terwijl de eerste kant van de medaillons bakt bestrooi je deze met wat zout en peper. Zodra deze mooi bruin is draai je ze om en bakt de andere kant.

  3. Terwijl de medaillons staan te bakken verhit je in een andere koekenpan de andere el. olijfolie en bakt de champignons. Bestrooi de champignons met wat zout. Schep regelmatig om.

  4. Zet de afzuigkap uit! Schenk de cognac bij het vlees en steek de cognac aan. Schuif de pan voorzichtig heen en weer zodat de medaillons ook in het vuur terecht komen.

  5. Schenk de kookroom bij het vlees en kook deze wat in.

    Verdeel de medaillons en de champignons over de borden en schenk de saus er over.

Loading

Facebook Comments