Groenten Hoofdgerechten Vlees

Varkenshaas in een romige saus met cognac

Varkenshaas in een romige saus met cognac
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st varkenshaas van ongeveer 300 gr.
  • ½ st rode paprika
  • 1 st ui
  • 250 gr champignons
  • ½ el tomatenpuree
  • 5 druppels tabasco
  • 25 ml cognac
  • 125 ml slagroom
  • 2 el olijfolie
  • rijst
  • doperwten
  • 1 el fijn gesneden peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd de varkenshaas in plakjes van ruim een cm. dik

  2. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de varkenshaas aan beide zijden aan. Strooi zout en peper over de varkenshaas. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Neem uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  3. Bak de ui, paprika en champignons. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenpuree toe. Laat deze even mee bakken zodat deze kan ontzuren.

  4. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Verwarm intussen ook de doperwtjes.

  6. Voeg de slagroom toe aan het paprika champignons, ui mengsel. Meng goed door elkaar.

    Voeg wat tabasco toe naar smaak. Breng verder op smaak met zout en peper.

  7. Voeg nu de plakjes varkenshaas toe en laat deze nog verder garen en door verwarmen.

    Verdeel de rijst, doperwtjes en varkenshaas met de saus over de borden. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments