- 1 st Varkenshaas
- 1-1½ el Cajunkruiden
- 40 gr roomboter
- 60 ml kippenbouillon
- 40 gr honing
- 1 kl citroensap
- 2 el olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 200℃ (boven- en onderwarmte).
Dep de varkenshaas droog met keukenpapier. Wrijf de varkenhaas rondom in met de Cajunkruiden.
-
Verhit de olijfolie en een ovenvaste koekenpan. Bak de varkenshaas rondom aan. Ongeveer 5 minuten.
Schuif de koekenpan in de oven en bak de varkenshaas tot een kernthemperatuur van 63℃. Heb je geen ovenvaste koekenpan leg dan de varkenshaas in een ovenschaal. Haal de varkenshaas uid de pan en leg hem op een bord.
-
Zet de pan terug op het fornuis op middelhoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat 1 minuut pruttelen. Schraap de aanbaksels los met een houten pollepel. Voeg de honing, citroensap en de boter toe en roer tot de boter gesmolten is. Laat zachtjes pruttelen zodat de saus wat dikker wordt.
-
Leg de varkenshaas terug in de pan en draai regelmatig om zodat de saus de gehele varkenhaas bedekt.
-
Leg de varkenshaas op een snijplank en snij in plakken.
Verdeel de plakken over de borden. Giet nog wat saus over de plakken en geef er b.v. broccoli of boontjes bij.