- 360 gr varkenshaas
- 1 takje tijm
- 1 teentje knoflook
- 3 el mosterd
- 10 cl kookroom
- 5 cl droge witte wijn
- 1 kl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- 250 gr champignons
- 2 tl grof gemalen peper
- 20 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout
- 1/2 el peterselie
-
Snijd een stukje van het steeltje van de champignons en snijd in plakjes. Zet een koekenpan op en verhit de helft van de boter en voeg de champignons toe en bak dezetot ze zacht zijn.
-
Verhit de helft van de boter in een hapjespan. Voeg de olijfolie toe. Braad de varkenshaas rondom aan. Snijd intussen de knoflook fijn. Voeg deze toe aan de pan met de varkenshaas, samen met de tijm.
-
Zet het vuur lager en voeg de wijn, kookroom, mosterd en kurkuma toe. Laat 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de komijn en de peper toe.
Voeg de gebakken champignons toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken. -
Haal het takje tijm uit de pan. Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. -
Snijd de varkenshaas in medaillons en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de medaillons en garneer met wat peterselie.
-
Serveer er frietjes bij.