Varkenshaas met champignon paprika-roomsaus
- 520 gr varkenshaas
- 2 st sjalotten
- 250 gr champignons
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 3 el crème fraîche
- 10 cl kalfsfond
- 10 cl witte wijn
- 1 st laurierblad
- 1 takje tijm
- zout
- peper
- olijfolie
-
Pel en snipper de sjalotjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Zet een hapjespan op hoog vuur met een eetlepel olijfolie. Zet het vuur wat lager. Bak de varkenshaas rondom aan en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
-
Haal de varkenshaas uit de pan en bewaar op een bord. Bak de sjalotjes en de champignons in het achtergebleven vet. Voeg zonodig nog wat olijfolie toe. Voeg de tijm en het laurierblad toe en laat 5 minuten bakken.
-
Voeg de witte wijn toe en roer goed door. Voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe en roer door. Doe de varkenshaas terug in de pan. Sluit de pan met het deksel en laat 12 tot 15 minuten zachtjes stoven.
-
Haal de varkenshaas uit de pan en houd deze warm onder aluminiufolie.
Zet vuur hoger en laat de saus tot de helft inkoken. Breng de saus op smaak met zout, peper en paprikapoeder. -
Snijd de varkenshaas in plakken en serveer met de saus.