- ½ st varkenshaas (ong. 250 gr.)
- 1 kl gerookt paprikapoeder
- 125 gr champignons
- 1 st sjalot
- tijm
- 1 blaadje laurier
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 3 el crème fraîche
- 2 el olijfolie
- zout, peper
- 1 el peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Snijd het onderste stukje van de champignons af, verwijder eventuele aarde met een stukje keukenpapier. Snijd ze in vieren.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en braad de varkenshaas rondom aan. Strooi de paprikapoeder en wat zout en peper over de varkenshaas. Haal het vlees uit de pan en bewaar op een bordje.
-
Verhit nog een scheutje olie in de pan en fruit de sjalot. Voeg de tijm en het laurierblad toe. Voeg de champignons toe en bak deze mee.
-
Voeg na 5 minuten de wijn toe. Meng goed door elkaar en voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe. Verlaag de temperatuur van de warmtebron.
-
Leg het varkenshaasje terug in de pan. proef de saus en voeg eventueel nog wat paprikapoeder, zout en peper toe. Doe de deksel op de pan en laat 12 tot 15 minuten zachtjes stoven.
-
Snijd de varkenshaas in plakken. Leg 2 lepels saus op ieder bord. leg daar de plakken varkenshaas op. Giet de rest van de saus over het vlees en garneer met de peterselie.
-
Serveer eventueel met wat rijst of aardappelpuree.