- 1 st varkenshaas
- 90 gr chorizo
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie
- 20 cl kookroom
- 2 el witte wijnazijn
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine stukjes. Hak de peterselie indien nodig.
-
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de varkenshaas rondom aan. Deglaceer de pan met de azijn. Zet het vuur lager. Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven. Draai het vlees geregeld om. Haal uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Bak de stukjes chorizo in een steelpannetje en laat licht kleuren. Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg de peterselie toe en breng, indien nodig, op smaak met wat zout en peper.
-
Snijd de varkenshaas in plakken en giet er de saus over.
Serveer met rijst.