Varkenshaas met mosterd-roomsaus
- 1 st varkenshaas
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 125 gr champignons
- 3 el boter
- 2 el olijfolie
- 2 el mosterd
- 2 el crème fraîche
- 5 cl witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- zout
- peper
- 1 kl maizena
-
Doe de boodschappen en zet alle ingredienten klaar. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes.
-
Verhit in een pannetje een beetje boter en fruit de ui. Voeg op het laatst de knoflook toe. Haal van het vuur af en zet apart.
-
Verhit een el boter, laat goed heet worden, en bak de champignons gedurende een minuut of 10 onder regelmatig omscheppen. Bestrooi met wat zout en peper.
-
Snijd de varkenshaas in plakken van ong. 2 cm. dik. Verhit de rest van de boter en de olie en bak de varkenshaas aan beide zijden aan.
-
Voeg de mosterd, crème fraîche, wijn en kippenbouillon toe. Voeg het uienmengsel en de champignons toe. Roer alles goed door en laat een kwartiertje zachtjes stoven. Meng de maizena met een klein beetje water tot een papje en voeg al roerend beetje bij beetje toe tot de saus wat dikker is. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout/peper toe.
-
Verdeel over de borden en geef er gekookte aardappelen bij.