- 1 st varkenshaas
- 3 st sjalotten
- 10 cl droge witte wijn
- 10 cl kalfsfond
- 1 el tomatenpuree
- olijfolie
- boter
- zout
- peper
- plukjes peterselie
-
Zet de ingrediënten bij elkaar. Pel en snipper de sjalotten, Snijd de varkenshaas in medaillons.
Zet een koekenpan op middenhoog vuur met 2 el. olijfolie en een klontje boter en bak de medaillons aan beide zijden. Bestrooi ze met wat zout en peper. Haal de medaillons uit de pan en bewaar op een bord en dek die af met aluminiumfolie. -
Doe de sjalotten in de pan en fruit deze tot ze glazig zijn. Blus af met de wijn en laat inkoken tot het vocht bijna geheel verdampt is. Voeg dan de tomatenpuree en het kalfsfond toe. Voeg een beetje zout en peper toe.
-
Voeg de medaillons toe aan de saus en laat nog een paar minuten meewarmen.
-
Verdeel de medaillons met de saus over de borden en garneer met de plukjes peterselie.