- 300 gr Varkenshaas
- 1 st ui
- 200 ml rode wijn
- 2 kl kalfsfondpoeder
- 1 el mosterd
- 20 cl kookroom
- 20 gr boter
- zout
- peper
-
Snijd de varkenshaas in dikke plakken. Pel en snipper de ui.
-
Fruit de ui in de boter tot deze glazig ziet. Voeg de varkenshaas toe en bak deze gedurende 5 minuten aan. Keer halverwege de baktijd. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Meng intussen in een kom de mosterd, kookroom en het kalfsfondpoeder.
-
Haal de varkenshaas uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie.
Deglaceer de pan met de wijn. Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en laat de wijn tot de helft inkoken. Voeg het mosterdmengsel toe en roer goed door elkaar. Laat deze inkoken tot een redelijke dikke saus. -
Verdeel de varkenshaas met de saus over de borden en geef er bijvoorbeeld aardappelkroketjes met gebakken champignons bij.