- 1 st varkenshaas
- 8 plakjes gerookt ontbijtspek
- 125 ml kookroom
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 1 kl rozemarijn
- 1 kl tijm
- 1 tl oregano
- 1 tl basilicum
- een snufje chilipoeder
- 30 gr pécorinio kaas geraspt
- 30 gr paneermeel
- zout
- olijfolie
-
Verwarm de oven voor op 180° boven onder warmte.
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.
-
Snijd de varkenshaas in stukken van ongeveer 5 cm. Wikkel elk stukje varkenshaas in 2 plakken spek zodat het gehele stuk aan alle kanten bedekt is door het spek.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg de pakketjes in de oven.
-
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin de kookroom. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, knoflook, rozemarijn, tijm, paprika, basilicum, oregano, chilipoeder en wat zout toe. Roer het geheel goed door elkaar . Laat iets inkoken.
-
Giet de saus over de pakketjes varkenshaas. Meng in een kommetje de geraspte kaas met paneermeer. Meng dit door elkaar. Zet geheel in de oven en bak 20 à 25 minuten.
-
Haal de schaal uit de oven en serveer het gerecht. 2 pakketjes per persoon.
Geef er een pasta naar keuze bij.