- 500 gr varkenshaas (2 haasjes)
- 4 st sjalotjes
- 1 potje groene peperkorrel (ong 25 gr.)
- 15 cl witte wijn
- 20 cl kalfsfond
- 4 el crème fraîche
- boter
- zout
-
Snijd de haasjes in 8 medaillons. Pel en snipper de sjalotjes. Giet de groene peperkorrels af.
-
Zet een steelpan op met een klein klontje boter. Fruit de sjalotjes aan. Voeg de peperkorrels en de wijn toe. Laat flink inkoken tot bijna al het vocht verdampt is. Voeg de kalfsfond toe. Laat tot de helft inkoken. Voeg een snuf zout toe. Voeg de crème feaîche toe. Meng met een garde goed door elkaar zodat het een egale saus wordt. Hou de saus warm.
-
Bak de varkenshaas medaillons in een koekenpan in een klontje boter tot de gewenste gaarheid. Leg de varkenshaasjes op een serveerschaal en giet er wat saus over. Doe de rest van de saus in een sauskom.
-
Serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en broccoli bij.