Varkensribbetjes op zijn texaans
Hoofdgerechten Ovengerecht Vlees

Varkensribbetjes op zijn texaans uit de oven

Varkensribbetjes op zijn texaans uit de oven
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
2 uur 30 min
Marineertijd
3 uur
Totale tijd
3 uur
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 725 kcal
Ingrediënten
  • 1400 gr varkenribbetjes
  • 3 cm gember
  • 5 el ketchup
  • 1 el worcestershiresaus
  • 3 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 st rode peper
  • 2 st sinaasappels
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el olijolie
  • 5 cl rode wijnazijn
  • 5 cl whisky
  • zout
Instructies
  1. Schil de gember en snijd hem fijn. Schil en snipper de knoflook. Snijd de per over de lengte doormidden. Verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd de peper klein.

  2. Meng in een kom de gember, knoflook, rode peper, ketchup, honing, worcestershiresaus, sojasaus, het sap van de sinaasappels, azijn, tijm, whisky, olijfolie, paprikapoeder en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar. Doe de ribbetjes erbij en schep goed om, zodat de ribbetjes aan alle kanten bedekt zijn met de marinade. Dek af en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.

  4. Leg de ribbetjes op een ovenrooster. Zet onderin de oven een bakplaat met 20 cl. water. Zet het rooster in het midden van de oven. Leg de uitgeperste sinaasappels rondom de ribbetjes. Laat 2,5 uur garen. Keer de ribbetjes regelmatig. Bestrijk dan ook weer met de marinade.

  5. Controleer de gaarheid. Laat ze, indien nodig, nog wat langer in de oven.
    Haal de ribbetjes uit de oven en verdeel over de borden.
    Serveer er huisgemaakte frieten bij met een salade.

Loading

Facebook Comments