- 1 st varkensrollade van ong. 850 gr.
- 100 gr spekreepjes
- 500 gr kleine aardappelen
- 1 st rode peper
- 2 st uien
- 1 blik tomatenblokjes
- 3 tenen knoflook
- provincaalse kruiden
- 2 takjes tijm
- 1 mespunt cayennepeper
- olijfolie
- 10 cl witte wijnazijn
- zout
- peper
-
Was en borstel de aardappels goed schoon. Pel en snijd de ui in grove stukken. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Halveer de rode peper, snijd de zaadlijsten eruit en snijd in smalle halve ringetjes.
-
Verwarm de oven voor op 160 graden.
-
Zet een braadpan op het vuur en verhit 2 eetlepels olie en braad de rollade rondom aan. Strooi wat zout en peper op de rollade, Haal de rollade uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Doe de spekblokjes in dezelfde pan samen met de ui. Fruit aan totdat de ui glazig is. Voeg dan de aardappelen, knoflook en wat provencaalse kruiden toe. Doe de rollade terug in de pan. Schenk de azijn in de pan. Voeg de tomatenblokjes, de rode peper, de blaadjes van de takjes tijm toe. Breng het geheel aan de kook.
-
Doe het deksel op de pan en zet de pan in de oven voor 45 minuten.
Haal de pan uit de oven en haal de rollade uit de pan en laat 5 minuten rusten.
-
Snijd de rollade in plakken en haal de touwtjes van de rollade. Verdeel over de borden en geef er de saus en de aardappelen bij.