Hoofdgerechten Kaas Saus Vlees

Varkensrollade met Camembertsaus

Varkensrollade met Camembertsaus
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
55 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 500 gr varkensrollade (gekruid)
  • 20 ml cider anders witte wijn
  • ½ st Camembert
  • ½ st ui
  • 15 gr boter
  • zout en peper indien de rollade niet gekruid is
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 160° boven en onder warmte. Pel de ui en snijd in grove stukken.

  2. Verhit de boter in een braadpan. Fruit de ui en braad de rollade aan alle kanten aan.

  3. Steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de rollade, Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Laat bakken tot een kerntemperatuur van 67°. Zodra hij dit bereikt heeft haal de pan uit de oven. Haal de rollade uit de pan en laat het vlees even rusten. Blus de braadpan met de cider of witte wijn.

  4. Doe 10 cl. van het braadvocht in een steel pannetje. Snijd de halve Camembert in stukjes en doe deze bij het braadvacht in het steelpannetje. Verwarm op middelhoog vuur en roer met een garde tot een saus.

    Snij de rollade in plakken. Verdeel over de borden en giet er de saus over. Geef er b.v. gebakken aardappelen en een groente bij.

Loading

Facebook Comments