Varkensrollade met eekhoorntjesbrood
Hoofdgerechten Vlees

Varkensrollade met eekhoorntjesbrood

Varkensrollade met eekhoorntjesbrood
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 6 personen
Calorieen: 125 kcal
Ingrediënten
  • 1 kg varkensrollade
  • 1 el mosterd
  • 2 st sjalotten fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesnipperd
  • 1 handje vol gedroogd eekhoorntjesbrood
  • 10 st zongedroogde tomaten in stukken gesneden
  • 120 ml droge witte wijn
  • 2 el cognac
  • 2 tl maizena
  • 1 snufje cayennepeper
  • 200 ml kookroom
  • zout, peper
  • zonnebloemolie
Instructies
  1. Dep de rollade goed droog en bestrooi met zout en peper. Verhit 3 à 4 el olie in een braadpan op midden-hoog vuur. Braad de rollade rondom aan totdat hij een mooi kleurtje heeft. Steek een kernthermometer in de rollade. Zet het vuur wat lager.

  2. Meng in een kom de mosterd, witte wijn en de cognac. Meng dit goed door elkaar en voeg toe aan de pan met de rollade. Sluit de pan af met een deksel en laat rustig 30 minuten garen. Voeg nu het eekhoorntjesbrood en de gedroogde tomaten toe, arroseer het vlees met de saus en laat verder garen tot de kern een temperatuur heeft van ong. 62 graden. Voeg dan de kookroom toe en laat een paar minuten koken. Proef de saus en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.

  3. Haal het vlees uit de pan en snijd in plakken. Leg het vlees op een serveerschaal en verdeel de saus erover.

  4. Serveer met uw favoriete garnituur. 

Loading

Facebook Comments