- 2 st varkensschnitzel
- 200 gr champignons
- 2 el crème fraîche
- 1 el cognac
- 20 gr boter
- 1 el olijfolie
- zout, peper
- 50 gr bospeen
- 50 gr doperwten
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de worteltjes in plakjes.
-
Zet de doperwten en worteltjes op in ruim gezouten water.
-
Verhit in een koekenpan de boter met de olie. Bestrooi de schnitzels met zout en peper. Bak de schnitzels rondom. Maak ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
-
Zet de afzuigkap uit. Giet de cognac bij het vlees.
-
Flambeer het vlees. Zodra de vlammen zijn gedoofd haal dan het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie.
-
Bak in het overgebleven vet de champignons.
-
Roer de crème fraîche door de champignons en doe het vlees terug in de pan en laat nog even mee verwarmen. Verdeel over de borden en geef er de doperwten met worteltjes bij.