- 200 gr Procureur in blokjes gesneden. Vraag je slager!
- 1 st ui gesnipperd
- ½ st Rode paprika in reepjes gesneden.
- 1 blikje Ananas in stukjes
- 1½ el rietsuiker
- 1½ el sojasaus
- 1 el tomatenketchup
- 5 cl rijstazijn
- 5 cl kippenbouillon
- ½ el maïzena
- 2½ cl mirin
- 1 steel blekselderij in stukjes gesneden
- 1 kl vierkruidenpoeder
- 1 el (arachide)olie
- zout, peper
-
Zet een wok op middelhoog vuur met 1 el. olie. Bak de stukjes vlees om en om met de maïzena. Voeg een beetje zout, vierkruidenpoeder en peper toe. Haal het vlees uit de wok en bewaar op een bordje.
-
Voeg eventueel nog 1 el. olie toe. Zet de warmtebron wat lager en bak de groenten.
-
Voeg het vlees terug in de wok samen met de sojasaus, rietsuiker, ketchup, kippenbouillon en rijstazijn. Laat 10 minuten zachtjes stoven.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de ananas toe, 5 cl van het ananassap en de mirin. Kook nog 5 minuten. Roer het geheel goed door.
Verdeel de rijst over de borden en schep er het vlees met dr groenten op samen met wat saus.
-
NB: Procureur vind je niet in de supermarkt. De meeste slagers hebben het wel of anders kunnen ze het bestellen. Als alternatief kun je schouderkarbonade nemen waar je het bot uitsnijdt