Groenten Hoofdgerechten Rijst Saus Vlees

Varkensvlees in Zoet Zuur

Varkensvlees in Zoet Zuur
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
45 min
 
Keuken: Aziatisch
Keyword: Ananas, Bleekselderij, Paprika, Procureur
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr Procureur in blokjes gesneden. Vraag je slager!
  • 1 st ui gesnipperd
  • ½ st Rode paprika in reepjes gesneden.
  • 1 blikje Ananas in stukjes
  • el rietsuiker
  • el sojasaus
  • 1 el tomatenketchup
  • 5 cl rijstazijn
  • 5 cl kippenbouillon
  • ½ el maïzena
  • cl mirin
  • 1 steel blekselderij in stukjes gesneden
  • 1 kl vierkruidenpoeder
  • 1 el (arachide)olie
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet een wok op middelhoog vuur met 1 el. olie. Bak de stukjes vlees om en om met de maïzena. Voeg een beetje zout, vierkruidenpoeder en peper toe. Haal het vlees uit de wok en bewaar op een bordje.

  2. Voeg eventueel nog 1 el. olie toe. Zet de warmtebron wat lager en bak de groenten.

  3. Voeg het vlees terug in de wok samen met de sojasaus, rietsuiker, ketchup, kippenbouillon en rijstazijn. Laat 10 minuten zachtjes stoven.

  4. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  5. Voeg de ananas toe, 5 cl van het ananassap en de mirin. Kook nog 5 minuten. Roer het geheel goed door.

    Verdeel de rijst over de borden en schep er het vlees met dr groenten op samen met wat saus.

  6. NB: Procureur vind je niet in de supermarkt. De meeste slagers hebben het wel of anders kunnen ze het bestellen. Als alternatief kun je schouderkarbonade nemen waar je het bot uitsnijdt

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.