- 300 gr varkensfiletlapjes of hamlappen
- 1 st ui
- 3 sprietjes bielook
- 1 teentje knoflook
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl kurkuma
- 2 tl kerriepoeder
- olijfolie
- zout
- 150 gr rijst
- 2 st cherietomaatjes
- plukjes peterselie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in blokjes.
-
Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het vlees toe en bak deze rondom aan.
-
Voeg de knoflook en de specerijen toe met wat zout. Bak even door zodat de specerijen hun smaak kunnen afgeven. Voeg de fijngesneden bieslook toe.
-
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat zachtjes inkoken.
-
Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Verdeel het vlees over de borden, Schep er wat rijst op en garneer met een tomaatje en de plukjes peterselie.