Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren Vis

Vispannetje met asperges

Vispannetje met asperges
Kooktijd
30 min
Totale tijd
30 min
 

Van oorsprong een Belgisch recept maar naar mijn smaak aangepast.

Keuken: Belgisch
Keyword: Asperges, Garnalen, Zalm
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr zalmfilet zonder vel in blokjes gesneden
  • 100 gr Noordzee garnalen, gepeld
  • 100 gr grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 250 gr witte asperges geschild en in stukken van 3 cm. gesneden
  • ½ st ui gesnipperd gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • ½ el maïzena
  • 50 ml witte wijn
  • 100 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Blancheer de aspergestukjes 4 minuten in gezouten water. Giet af maar bewaar het kookvocht.

  2. Verhit de olijfolie een een ruime koekenpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee. Voeg de asperges toe. Blus af met de witte wijn.

  3. Voeg de kookroom toe. Breng aan de kook en en leg er de stukjes zalm in.

  4. Voeg de grote garnalen toe en laat zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn.

  5. Los de maïzena op in 2 el. van het kookvocht. Voeg het papje toe aan de pan zodat de saus dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout.

    Verdeel over de borden en garneer met de Noordzee garnaaltjes.

Loading

Facebook Comments